27 januari 2022

Hoe organiseer je een evenement?

2 min read
evenement

Heb jij altijd al zelf een evenement op willen zetten? Dan is dit hét moment om te starten met het plan! Zoals je misschien zelf al weet komt er veel kijken bij het organiseren van een evenement. Maar laat dit vooral niet in de weg staat dan dit een enorm gave uitdaging is, waar je even handigheid in moet krijgen. Wij helpen je daarom met het plan voor een evenement. 

Je doelgroep

We gaan ervan uit dat je al enigszins een idee hebt wat voor evenement je wilt organiseren. Vervolgens kijk je wie hier geïnteresseerd in zou kunnen zijn en voornamelijk waar deze groep te vinden is. De jongere mensen zullen voornamelijk online te bereiken zijn, terwijl de oudere mensen ook offline zoals in supermarkten te vinden is. 

Budget en benodigdheden

Vervolgens ga je na wat je nodig hebt voor zowel het evenement als de promotie ervan. Denk bijvoorbeeld aan podia, folders en lichtreclame van Nedlite. In dit stadium is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie op gaat doen door offertes aan te vragen van de benodigde producten. Aan de hand hiervan kun je je budget aanpassen en de juiste inschatting maken. 

Vrijwilligers of medewerkers

Voor het evenement zul je hoogstwaarschijnlijk mensen nodig hebben die jou helpen. Als je voor de goedkope versie wil gaan, dan kun je mensen vragen om vrijwillig op het evenement te staan. Dit kunnen bijvoorbeeld vrienden of familie zijn. Houdt er wel rekening mee dat vrijwilligers moeilijker te regelen zijn dan medewerkers die betaald worden. 

Vergunningen

Je hebt het idee klaar, je weet wat je nodig hebt en hebt ongeveer in kaart gebracht wat het programma is van het evenement. Maar vergeet niet om een vergunning aan te vragen voor het evenement! Heb je een horeca gelegenheid? Dan moet je hier een aparte vergunning voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *