30 november 2021

Ontspan en geniet met silent disco!

3 min read
koptelefoon zonder omgevingsgeluid

Zoek je naar een ontspannend uitje, waar je van kan genieten? Dan is een silent disco de oplossing. Een silent disco hoeft niet alleen een intensief feest te zijn, maar kan voor nog veel meer activiteiten gebruikt worden. Wij vertellen jou hier meer over!

Wat zorgt voor ontspanning?

Een silent disco kan dus voor veel verschillende activiteiten of uitjes gebruikt worden. Denk aan een feest, maar ook yoga, fitness, cinema, excursies, seminars, wandelingen, workshops of rondleidingen. Bij al deze activiteiten krijg je een koptelefoon zonder omgevingsgeluid en veroorzaak je geen geluidsoverlast. Hierdoor voorkom je ook ruzie met de omgeving, zoals de buren en hou je ze te vriend. Dit is het eerste punt dat voor ontspanning zorgt. Bij yoga kom je altijd tot rust, zeker met een silent disco. Op deze manier blijf je in je eigen wereld en kan je genieten van rustige muziek, zonder omgevingsgeluiden. Bij fitness en een feest kan je heerlijk naar je eigen favoriete muziek luisteren, wat fijner is dan de hele tijd naar muziek te luisteren die je niet leuk vindt. Ondertussen kunnen er ook instructies gegeven worden, zo ook bij yoga. 

Ook een cinema geeft rust, want je kan heerlijk rustig een film kijken, zonder last te hebben van de deuren in de bioscoop of van andere geluiden bij bijvoorbeeld een silent cinema buiten. Bij seminars, rondleidingen en workshops is het ideaal dat deze in meerdere talen gegeven kan worden, waardoor iedereen het in zijn eigen taal kan volgen en een tolk niet meer nodig is. Ook kan je hierbij meerdere workshops, rondleidingen of presentaties tegelijkertijd in één zaal geven aan verschillende groepen mensen. Verder geldt bij wandelingen en excursies dat je ook geen last hebt van de omgeving en dus goed kan luisteren naar wat er verteld of uitgelegd wordt. Dit alles zorgt voor een ultieme ontspanning.

Hoe je er van kan genieten

Van een silent disco kan je ook zeker genieten, naast dat het je ontspanning biedt. Door bar- en statafels te regelen, heerlijke hapjes en drankjes en een mooie, grote ruimte met voldoende decoratie, worden mensen enthousiast en zullen ze ook gezellig een praatje met elkaar maken. Ook is het handig om bij een grote groep voor een beveiliger of toezichthouder te zorgen, waardoor iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt. Door de juiste muziek en/of DJ’s te regelen, waarbij iedereen kan switchen tussen de kanalen, wordt het nog leuker. Aan de zijkant van de koptelefoons brandt een lampje in een bepaalde kleur. Die kleur geeft aan naar welke zender iedereen luistert. Dit kan iedereen dus van elkaar zien en daardoor kunnen mensen met elkaar meedansen.

Verder is een battle een aanrader bij een feest, aangezien mensen dan uitgedaagd worden om zo goed mogelijk te dansen of de DJ’s uitgedaagd worden om zoveel mensen over te halen om naar hun muziek te luisteren en zo zullen ze nog beter hun best doen met het draaien van muziek. Als je een uitje met instructies hebt of waar iets wordt verteld is een vertrouwde stem altijd belangrijk, want dan voelt iedereen zich op zijn gemak. Maak het zo aantrekkelijk mogelijk voor de deelnemers, stel ondertussen vragen en check ook hoe ze zich voelen en of ze het nog volgen. Als laatste adviseren wij om een silent disco set te huren, aangezien dit veel goedkoper is dan het kopen van een silent disco, zeker bij eenmalig of weinig gebruik. Ook heb je meer vrijheid in het bepalen van wat je wilt gaan doen en waar. Dit geeft meer rust in je hoofd en zo kan je er optimaal van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *