30 november 2021

Wat kost een auto leasen?

2 min read

Ben je van plan een auto te leasen, maar vraag je je af hoeveel je dit gaat kosten? Je doet er goed aan om je vooraf goed in te lezen in het leasen van een auto. Zo weet je wat je te wachten staat en kom je niet voor (financiële) verassingen te staan. Benieuwd wat het kost om een auto te leasen? Lees vooral verder. We gaan het je uitleggen!

Wat is auto leasen nu precies?

Laten we beginnen bij het begin, want was is een auto leasen nu precies? Het leasen van een auto kun je simpel gezegd vergelijken met het huren van een woning, appartement of kamer. Je betaalt een vast bedrag per maand, of zelfs per week, dat vooraf afgesproken is. De hoogte van het bedrag hangt af van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld het type auto, de lengte van het contract en bijvoorbeeld het type lease. Type lease? Jazeker, er zijn verschillende vormen van leasen. 

Twee soorten leasen

Wanneer je een auto wilt leasen kun je over het algemeen kiezen tussen twee verschillende soorten lease, namelijk:

  1. Financial Lease. Bij deze vorm van leasing koop je als persoon als het ware een auto op afbetaling. Je kunt het dan ook vergelijken met het kopen van een huis. Je sluit een hypotheek af en bent vanaf dat moment eigenaar van de woning. De auto blijft onderpand van de bank en je bent zelf economische eigenaar. 
  2. Operational lease. Bij deze vorm van leasing is de leasemaatschappij zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de wegenbelasting, verzekering en onderhoud/reparaties van de desbetreffende auto. Operational lease lijkt veel op huren, wanneer het eerste contract is afgelopen bent u geen eigenaar van de auto. De leasemaatschappij is dus zowel economische als juridische eigenaar. U huurt enkel en alleen de auto.

Voordelen leasen

Het leasen van auto’s wordt met de dag populairder. Naar schatting rijden er inmiddels dan ook al bijna 1.000.000 lease auto’s in Nederland! Het leasen van een auto kent veel voordelen, we zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • BPM vrijgesteld tot 2025
  • Besparing tankkosten
  • Lagere bijtelling, 
  • Besparing op onderhoud
  • Bij financial lease is de rente fiscaal aftrekbaar

Elektrische auto huren bij Mobility Service Nederland

Wil je een elektrische auto leasen? Dat kan ook! De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je volkswagens, audi’s, tesla’s en zelfs een Ford Mustang Mach-E huren! Benieuwd naar het meest uitgebreide assortiment van elektrische auto’s? Neem een kijkje op de website van Mobility Service Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *